Glädjetåg för fred och kärlek | Stockholms Fria
  • Antonia Lea Armini, yogalärare och en av Fred- och kärlekstågets arrangörer.
  • Många var utklädda och dansade på vägen från Mariatorget till Vitabergsparken.
Stockholms Fria

Glädjetåg för fred och kärlek

Söder fick en skvätt hippieideal till söndagslatten när Fred- och kärlekståget spred glädje med discovagn och magdansöser.

Det var femte året i rad som Fred- och kärlekståget arrangerades i söndags. Från Mariatorget till Vitabergsparken spred sig budskapet om en mer kärleksfull värld, med hjälp av dans, trummor och deltagare i fantasifulla kreationer.

– Vi har en utopisk längtan att det ska bli fred och kärlek på jorden. Vi hoppas att det ska sprida sig som ringar på vattnet, säger en av arrangörerna, Antonia Lea Armini, yogalärare och sjuksköterskestudent från Järna som var utklädd till enhörning.

Årets tåg drog mellan 2 000 och 4 000 personer, enligt arrangörerna. En markant ökning från första året då bara ett par hundra deltog.

– Det gick fantastiskt i år! Allt från flödet och deltagandet till folks respons var väldigt positivt, alla var väldigt glada hela tiden, säger Antonia Lea Armini.

Att förändra världen genom positiva handlingar är något Antonia Lea Armini menar är viktigt.

– Jag var ganska politisk aktiv i min ungdom och kände en frustration över att så fort man försökte göra något så var det alltid fokus på det man var emot och inte vad man var för. Trots att man ville väl så blev resultatet oftast negativt.

Till nästa år hoppas Antonia Lea Armini att få kulturbidrag så att tåget ska kunna bli ännu större.

– Vi hoppas att alla ska känna sig välkomna och att det blir något för alla åldrar.

I nuläget är Fred- och kärlekståget arrangerat av fyra eldsjälar och ett 50-tal funktionärer men Antonia Lea Armini poängterar att alla kan vara med och skapa det.

– Det skiljer sig från att gå på en konsert, vi vill att man känner sig delaktig, att det blir något vi gör alla tillsammans.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Tusentals militärer intar Stockholm

Försvaret rustar nu för den jättelika övningen Aurora 17 i september. ”Hoppas vi ses som en trygghet snarare än ett hot”, säger Försvarsmakten.

© 2022 Stockholms Fria