Varför regler om shorts och kortärmat? | Stockholms Fria
Fria.Nu

Varför regler om shorts och kortärmat?

Om man inte ska bada i simhallen, spelar det väl ingen roll vad man har på sig? Eller finns det en anledning?

Marina Högland är chef för simhallarna och idrottshallarna i Stockholm. Så här säger hon:
– Det handlar om säkerhet. Här i Stockholm har vi tagit bort reglerna om shorts och kortärmat, men man ska vara lämpligt klädd. Om man följer med sina barn ska man kunna hjälpa dem om det händer något. Barn under tio år och alla som inte kan simma ska ha en simkunnig vuxen över 18 år med sig.
Förr fanns det badvakter på många bad. I dag finns det sällan badvakter som vaktar bassängen hela tiden. Nästan all personal på badet kan livrädda. Om det händer något kan man ropa på personal. Men det kan vara bråttom. Då är det bra om man själv kan hoppa i vattnet och hjälpa till. Det kan vara svårt om man har för mycket kläder på sig. Kläderna är i vägen och blir snabbt tunga av vatten.
– Vi har regler om kläder för dem som ska bada. Man ska ha kläder som är avsedda för bad. Man ska inte ha kläder som man använder till annat också. Men det finns ju badkläder för muslimska kvinnor också, så kallade burkini, berättar Marina Högland.
Lätt svenska: Malin Bergendal

Rekommenderade artiklar

Regeringen vill ha nya betyg

Betygen i skolan ska ändras. Regeringen vill att det ska finnas sex olika betyg. A kommer att vara det högsta betyget och F kommer att vara det lägsta. De gamla betygen försvinner.

Fria.Nu

Man får ha långärmad tröja i simhallen

Det var fel av badvakterna att tvinga två kvinnor lämna simhallen på grund av sin klädsel, sa hovrätten. Kvinnorna hade långärmade t-shirts, joggingbyxor och huvudduk.

Fria.Nu

Rättegång om döds-skjutningen i Rödeby

Förra veckan började rättegången mot en 50-årig man som sköt en 15-åring i Rödeby. Den 50-årige mannen är åtalad för mord och mordförsök. Första dagen fick 50-åringen berätta vad som hände. Han berättade att ungdomarna hade trakasserat hans familj länge. På kvällen när det hände var han mycket rädd. Han tog fram geväret och sköt mot ungdomarna. En pojke dog och en annan blev skadad.

Fria.Nu

Fortfarande dör många i trafiken

Vägverket arbetar för att minska trafikolyckorna i Sverige. Deras arbete kallas noll-visionen. Men trots arbetet med nollvisionen dör fortfarande cirka 500 personer i trafiken varje år.

Fria.Nu

Affärer säljer gammal köttfärs

Flera Ica Maxi-affärer säljer gammal köttfärs. När köttfärsen är för gammal, skriver de nya datum på den. De skriver att köttfärsen är mald samma dag. Det berättar SVT:s program Uppdrag granskning.

Fria.Nu

© 2019 Stockholms Fria