Fria.Nu

Uruguay röstade mot privatiseringar

Uruguay röstade i söndags nej till en lag som avskaffade det statliga oljemonopolet. Valresultatet är ytterligare ett bakslag för nyliberalismen i Latin-amerika. Vägen ligger nu öppen för en vänsterseger i presidentvalet nästa år.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Plan Patriota drabbar bönder i Colombia

Livet blir svårt för människorna på Colombias landsbygd när regeringen försöker slå ner gerilla-grupperna. Det är inte heller säkert att militären kan vinna över gerilla-grupperna. Farc slår tillbaka hårt.

Fria.Nu

Nya övergrepp av colombianska armén

I skuggan av den kontroversiella förhandlingsprocessen med paramilitärernas paraplyorganisation AUC har den colombianska armén utfört en rad massakrer under årets första månader. Händelserna ifrågasätter bilden av ökad säkerhet och minskat våld som president Alvaro Uribes regering försöker sälja till världen.

Fria.Nu

USA har gripit Farc-ledare

På nyårsafton åkte ett amerikanskt flygplan från militärbasen Catam i Colombia. I planet satt Ricardo Palmera, ledare för Farc-gerillan. Planet skulle åka till USA.

Fria.Nu

Trycket på FARC ökar

Ett flygplan av modellen Super King-300 tillhörande USAs antidrogenhet DEA lyfte på nyårsafton från militärbasen Catam i Colombia med FARC-ledaren Ricardo Palmera ombord. Palmera är den högst uppsatta FARC-medlem som utvisats till USA.

Fria.Nu

Berlusconi och Bush lovar fortsatt samarbete

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi gjorde förra veckan ett statsbesök i Washington. Besöket kom efter en tid av svåra inrikespolitiska bekymmer för Berlusconi. Under Berlusconis ledning har Italien utvecklats till en av Bushs främsta bundsförvanter i Europa.

Fria.Nu

© 2024 Stockholms Fria