Mutor i demokratiarbetet | Stockholms Fria
Fria.Nu

Mutor i demokratiarbetet

Den nya afghanska konstitutionen innehåller nya formuleringar om såväl mänskliga rättigheter som bättre representation för kvinnor. Men en ny rapport från Human Rights Watch, HRW, pekar på att processen också varit kantad av mutor, hot och inflytelserika krigsherrar.

Rekommenderade artiklar

Protester mot stigande matpriser i El Salvador

El Salvador Omkring 400 demonstranter bankade förra onsdagen på tomma grytor utanför El Salvadors centralbank i protest mot höjda matpriser. De krävde statliga priskontroller och höjda minimilöner.

Fria.Nu

Israel försöker isolera Libanon från världen

Under torsdagsmorgonen inledde israel en totalblockad av Libanon rapporterar flera internationella nyhetsbyråer. Israeliska krigsfartyg har stoppat trafiken till och från hamnarna, en luftattack har förstört landingsbanorna på Rafiq al-Hariri-flygplatsen i Beirut så alla flyg får dirigeras om till Cypern och tio av landets största broar och motorvägar har förstörts för att försvåra transporter.

Fria.Nu

Uganda redo för regimskifte

I torsdags gick Uganda till valunorna för att utse en ny president och ett nytt parlament. Utgången är ännu oviss men mycket pekar på att oppositionen efter en valkampanj med många hinder, lyckats frånta Yoweri Museveni den makt han besuttit i över 20 år.

Fria.Nu

Islamistisk politik vinner mark

Opinionssiffrorna inför valet i Palestina i onsdags var entydiga. Fatah förväntades vinna valet. Nu några dagar senare, står världen inför en helt ny situation. En terroriststämplad organisation har vunnit ett demokratiskt val i världens kanske känsligaste konflikt.

Fria.Nu

© 2019 Stockholms Fria