Regeringen: Lissabonfördraget ska ratificeras | Stockholms Fria
Fria.Nu

Regeringen: Lissabonfördraget ska ratificeras

Regeringen låter sig inte påverkas av Irlands nej till Lissabonfördraget och har nu beslutat att den svenska ratificeringsprocessen ska fortgå. Fördraget läggs fram för riksdagen efter sommaruppehållet.

– Det är bra att ratifikationsprocessen nu fortsätter så att vi vid årets slut har en bild över det totala läget i Europa. Detta är helt i enlighet med vad stats- och regeringscheferna kom överens om i midsommar, säger EU-minister Cecilia Malmström (fp) i ett uttalande.

Rekommenderade artiklar

”Man har glömt att vi jobbar med liv och död”

Ett tungt sparpaket drabbar Karolinska universitetssjukhuset. 650 miljoner kronor ska sparas. Omkring 800 förlorar sina jobb. ”Man kan inte bolla med patienternas säkerhet för att spara pengar”, säger Anette Karlsson, vårdförbundets ordförande på sjukhuset i Solna.

ESF anmäler DN

Dagens nyheters ledarsida påstod felaktigt att Antifascistisk aktion deltagit i European social forum, ESF, samt att icke-tillståndsgivna sammankomster inte är grundlagsskyddade. DN nekade till att rätta felaktigheterna, och nu anmäls tidningen till pressombudsmannen.

© 2019 Stockholms Fria