Kristinehamn utmanar könsmönster | Stockholms Fria
Fria.Nu

Kristinehamn utmanar könsmönster

Kristinehamns kommun vill vända upp och ner på könsnormerna och erbjuder därför högstadieungdomar sommarjobb inom andra yrken än de traditionella. Genom projektet ”Tjejer och teknik” får unga tjejer möjlighet att arbeta inom tekniska och mekaniska yrken. Och genom tvillingprojektet ”Pojkar och pedagogik” får unga killar provjobba inom förskola och fritids.

– Syftet är att stimulera ungdomarna att tänka i andra banor än de traditionella. Förhoppningsvis kan vi väcka ett intresse inför det kommande gymnasievalet, säger Eva-Lena Segerud, utredare på Kristinehamns kommun i ett pressmeddelande.

Totalt sökte 63 ungdomar till de båda projektens 30 platser.

Rekommenderade artiklar

”Man har glömt att vi jobbar med liv och död”

Ett tungt sparpaket drabbar Karolinska universitetssjukhuset. 650 miljoner kronor ska sparas. Omkring 800 förlorar sina jobb. ”Man kan inte bolla med patienternas säkerhet för att spara pengar”, säger Anette Karlsson, vårdförbundets ordförande på sjukhuset i Solna.

ESF anmäler DN

Dagens nyheters ledarsida påstod felaktigt att Antifascistisk aktion deltagit i European social forum, ESF, samt att icke-tillståndsgivna sammankomster inte är grundlagsskyddade. DN nekade till att rätta felaktigheterna, och nu anmäls tidningen till pressombudsmannen.

© 2019 Stockholms Fria