Bruske måleri betalar ut ersättning till trakasserad | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Bruske måleri betalar ut ersättning till trakasserad

Efter förhandlingar med Syndikalisterna betalar nu Bruske måleri ut skadestånd för sexuella trakasserier till en anställd, Miriam Govindasamy.

Skadeståndet gäller en av medlemmarna, Miriam Govindasamy, som utsatts för sexuella trakasserier på arbetsplatsen, något som FRIA tidigare har skrivit om. Under förhandlingarna förra veckan gick Bruske måleri med på att betala ut 6 månadslöner á 19 500 kronor, ge medlemmen goda referenser och betala 10 000 kronor till Stockholms LS. Men att visa upp en jämställdhetsplan som fackförbundet krävt vill företaget fortfarande inte göra.

– Vi är ganska nöjda och ser nu det här som avslutat. Men vi hade gärna sett jämställdhetsplanen, det finns fortfarande ingen garanti på att det inte händer igen, säger Sofie Nohrstedt som företräder Miriam Govindasamy för Allmänna branschsyndikatet i Stockholms LS.

Miriam Govindasamy är nöjd med ersättningen och att kunna gå vidare men säger att det blir svårt.

– Det är skönt att få ett slut på det men man känner sig inte som någon vinnare precis. Jag är arbetslös och nu när det är finanskris och man ska ut och söka jobb så känns det inte så roligt, säger hon.

Bruske måleri har inte gett henne någon ursäkt men Sofie Nohrstedt berättar att chefen sa att han hade lärt sig en läxa under förhandlingarna. Miriam Govindasamy är skeptisk.

– Jag vet inte riktigt om jag ska tror på det han säger, jag hoppas men är tveksam. Han har inte hört av sig till mig personligen i alla fall. Men nu känns det som att jag inte vill ha med dem att göra, det har skapat så mycket onödigt lidande, säger hon.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Hon blev hånad på asylboendet

Sirwan sökte asyl i Sverige men blev illa bemött av andra asylsökande. Nu hoppas hon på ett särskilt hbtq-boende för flyktingar.

© 2022 Stockholms Fria