Stureplanscentern slår sista spiken i centerkistan | Stockholms Fria

Debatt


Rune Lanestrand
Stockholms Fria

Stureplanscentern slår sista spiken i centerkistan

val 2010 De självförhärligande politiska valparna i Stockholmscentern är så berusade av sin huvudlösa nyliberalism, med bland annat krav på mer kärnkraft och legaliserad prostitution, att de struntar i den skada de åsamkar partiet. Med det senaste utspelet kan de faktiskt bidra till att Alliansen får lämna taburetterna.

Det finns säkert bortåt tusen seriöst arbetande centeravdelningar i landet. Men vad de tycker kommer sällan eller aldrig fram i mainstream media. Däremot får ”centerpartisterna” i Stureplanscentern ständigt framträda inte bara i nyheterna utan också i tv-soffor och underhållningsprogram. Medan de anonyma förtroendevalda inom centern ute i landet vrider sig i plågor varje gång de tvingas höra och se uttalande från de förnäma pojkarna i Stockholmsavdelningen.

Ledarskribenten Anna Stjernström i Östersunds-Posten (C) är en av många som reagerat mot Stockholmscenterns valplan. Ledaren är säkert ytterst representativ för vad seriösa centerpartister ute i landet tycker om Stockholmscenterns valplan när hon skriver: ”Vilken politisk produkt är det egentligen Stockholmscentern är tänkt att sälja? Harmonierar den med centerpolitiken i stort och det kampanjarbete som förs ute i landet? Jag är säker på att det är många centerpartister som säger tvärt nej och känner besvikelse över att de återigen ska ägna tid åt att förklara hur en sådan här mutation i folkrörelsen centern är möjlig.”

På min tid i centern hade en avdelning, som skadar partiet så mycket som Stockholmscentern, utan tvekan uteslutits ur partiet.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

GMO-fria produkter hotade

LRF-ungdomarna har valt in en ledamot i styrelsen som arbetar för DuPont, världsledande på marknaden för genmanipulerat utsäde. Samtidigt är både LRF och jordbruksminister Eskil Erlandsson positivt inställda till GMO.

Debatt
:

GMO-fritt Västra Götaland

Tänk er ett Västra Götaland där inga genmanipulerade grödor odlas vare sig i kommersiellt eller i fältförsök. Ett län där ingen mat produceras med hjälp av genetiskt manipulerade grödor och där ingen genmanipulerad mat återfinns i våra butiker, skriver Rune Lanestrand.

Fria.Nu
Debatt
:

Fågelinfluensan har drabbat medierna

90 personer har dött av fågelinfluensa i Asien, medan många tiotals miljoner dött av aids och malaria under samma tid i Afrika. Den oproportionerligt stora rädslan för fågelviruset sprids därför att läkemedelsbolagen har grova pengar att tjäna på den rika världens rädsla, skriver Rune Lanestrand.

Fria.Nu

© 2021 Stockholms Fria