Göteborgs Fria

12 åtalas efter aktion mot avvisningar

Natten mellan 15-16 februari hölls en blockad utanför Migrationsverket i Kållered i ett försök att stoppa avvisningar till Irak. Nu åtalas 12 personer för ohörsamhet mot ordningsmakten.

Ungefär 160 personer deltog i en blockad utanför Migrationsverkets förvar i Kållered natten mellan den 15-16 februari. 12 personer åtalas nu för ohörsamhet mot ordningsmakten. 65 personer är misstänkta, men det har inte väckts något åtal mot dem, enligt tingsrätten i Göteborg.

När rättegången kommer att hållas är ännu inte klart.

Blockaden var en protest mot den svenska asylpolitiken och ett försök att stoppa avvisningen av 15 personer till Irak.

Sverige, England, Norge och Danmark är de enda länderna i Europa som fortfarande tvångsutvisar till Irak.

Fakta: 

<h2><strong>Läs också:</strong>&nbsp;<a href="http://www.goteborgsfria.nu/artikel/86949">160 personer blockerade Migrationsverket</a></h2>

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ny husockupation i Gamlestan

Det har gått en våg av husockupationer den senaste tiden. I dag ockuperades ytterligare ett hus i Gamlestan i Göteborg, som en politisk aktion för att belysa bostadsbristen och som en konkret handling för att skapa fler bostäder.

Fria.Nu

Björklund: Läs historia, Åkesson!

Liberalernas ledare Jan Björklund sjöng de liberala värdenas lovsång i sitt Almedalstal och angrep SD- ledaren.

–Jimmie Åkesson, gå hem och läs historia!

Förbud mot barnärktenskap

Regeringens förslag om totalförbud mot erkännande av barnäktenskap välkomnas av experter inom hedersrelaterat våld och förtryck. Därmed läggs mindre ansvar på flickorna, anser Bernardita Núñez, verksamhetsledare på Terrafem kvinnojour. 

© 2024 Stockholms Fria