Fria.Nu

Bolivia tillfälligt lugnt

Efter oroligheterna som kulminerade i och med den bolivianska presidentens avgång i oktober förra året, tycks den nya regeringen ha lyckats i sina försök att dämpa motsättningarna i landet. Men även om det för närvarande råder relativt lugn hotar den ekonomiska krisen att än en gång driva folket ut på gatorna i protest.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Nya indianuppror i Bolivia

Än en gång blossar konflikten upp mellan indiangrupper och regeringen i Bolivia. Fram till nu har missnöjet varit störst bland bönder och arbetare från de dominerande ursprungsfolken Quechua och Aymará, men nu har oroligheterna spridit sig även till östra delen av landet.

Fria.Nu

Osäkert lugn i Bolivia

Just nu är det lugnt i Bolivia. Men Bolivia har problem med ekonomin. Det kan göra landet oroligt. En del människor i Bolivia vill ta upp ett gammalt bråk med Chile.

Fria.Nu

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

Lycka på schemat i Indien

I måndags lanserades en ny utbildningsreform i Indien. Läroplanen som presenterades av Dalai Lama har som syfte att utbilda eleverna i lycka och glädje.

© 2024 Stockholms Fria