Inget HBT-stånd på Jesusmanifestation | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Inget HBT-stånd på Jesusmanifestation

Kristna studentrörelsen Kriss får inte informera om sitt projekt “Religion hjärta hbt” på Jesusmanifestationen den 12:e maj. Prioriteringar, säger ledningen. Politik, säger studenterna.

I fem år har den växande Jesusmanifestationen ägt rum i Kungsträdgården. Ifjol fanns Kristna studentrörelsen Kriss på plats med ett bord för att informera om sitt projekt för kristna HBT-personer. Anna Burenius, ordförande för Kriss, berättar att informationen var mycket uppskattad.
– Många var positiva till att vi lyfte HBT-grupper, vi har inte hört något från organisationen om att de skulle ha varit missnöjda från förra året.

En liknande kampanj var planerad för årets Jesusmanifestation, men den här gången blev det ett nej. Enligt Kriss var det ordföranden för manifestationen, Lennart Möller, som skrev i ett mail att man inte får manifestera saker i form av flaggor och plakat samt att Jesusmanifestationen inte är en plats för politiska frågor.

Att det skulle ha stått så i mailet dementerar Lennart Möller.
– Det finns inget uttalande om politik. Det fanns helt enkelt inte plats. Det är stort tryck och vi får prioritera. När det är såna här stora tillställningar finns det begränsat antal platser och vi får växla från år till år.

Lennart Möller säger att ingen är utestängd från själva manifestationen.
–    Vi välkomnar folk, det är helt öppet.
Men Anna Burenius tror att man inte vill ha med Kriss på grund av dess hjärtefrågor.
– Min analys är att de inte vill stå för något som är för HBT inom en kristen livsstil.
Kriss vill höra mer om varför de inte fick ett bord till årets upplaga av Jesusmanifestationen.
– Jag skulle framförallt vilja fråga dem hur de resornerer, höra fler argument och försöka förstå hur de tänker men jag vet inte om jag gör det. Jag tror att många kristna HBT-personer mår illa av det här, säger Anna Burenius.

 

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Mystiska allergiska reaktioner skapar oro

Trots hjälp från en mängd experter har Fortum Värme fortfarande inte kommit fram till vad som har orsakat de allergiska reaktionerna hos 46 av arbetarna på verket. Enligt facket är personalen orolig.

”Bostadsbolagens krav leder till segregation”

Många av de kommunala bostadsbolagen i Stockholm ställer särskilda krav på sina hyresgäster. Det gäller att ha goda referenser och hög inkomst, ofta motsvarande tre gånger årshyran. Krav som kan stänga ute många samhällsgrupper, menar kritiker.

Förundersökningen läggs ner

Avknoppningshärvan i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd verkar ha fått ett slut. Förundersökningen om grov trolöshet mot huvudman läggs ner.

Regeringen vill bygga Österleden – trots kritik

Stockholms politiker har precis börjat med planeringen av den nya sträckningen av tunnelbanan till Nacka. Nu vill regeringen att tunnelbanan byggs ihop med den nygamla motorvägen Österleden. Ett förslag som möter hårt motstånd.

Hallå där...

Ann-Marie Näslund, grundare av naturligsyn.se och som med hjälp av den internationellt etablerade synspecialisten Leo Angart anordnat work shops i Stockholm under veckan där man har kunnat träna sig till bättre syn.

© 2022 Stockholms Fria