Stockholms Fria

Miljöpartiet möter cyklister i ny kampanj

Miljöpartiet driver just nu en kampanj för Stockholm som cykelstad. Under en månad ska de träffa stadens cyklister runt om i Stockholm för att samla in förslag på förbättringar. Dessutom kan vem som helst dela med sig på Twitter via hashtaggen #cykelruset.

Under en månad kommer Miljöpartiet att samla in allmänhetens syn på Stockholm som cykelstad. Det gör de genom att möta och samtala med cyklister ute i trafiken vid fem olika tillfällen under månaden. Tre tillfällen har redan ägt rum. Daniel Helldén, oppositionsborgarråd i Stockholms stad, är en av dem som deltar i arbetet med kampanjen.

– Hittills har det varit ett bra gensvar. Folk är positiva och tycker att det är kul att vi gör det här. Cyklister ser hur dåligt det är ställt med våra cykelbanor och det är ju deras åsikter vi vill samla in, säger han.

Det tycks också finnas en hel del kända problem som cyklisterna reagerar över.

– Man pekar mycket på de här allmänna problemen som finns. Det är för smala cykelbanor, trångt, hål i asfalten, man känner att det är farlig när man cyklar. Många som kommer utifrån pekar på att det inte finns cykelvägar som håller ihop.

Vad tycker ni att den borgerliga alliansen borde ha gjort för cyklingen i Stockholm?

– Det första de gjorde när de tillträdde 2006 var att skrota den cykelplan som redan fanns. Det skulle man ju aldrig ha gjort. Sedan har man låtit tiden rulla på utan att göra något vettigt egentligen. De har låtit cykelvägarnas underhåll och utveckling stanna upp helt och hållet, säger Daniel Helldén.

Nu återstår två träffar av Miljöpartiets cykelkampanj. För den som inte stöter på partiets funktionärer finns också möjligheten att ansluta till kampanjens hashtag på Twitter, #cykelruset. I dagsläget är det inte så många som har hittat den, men några inlägg har det kommit. Tanken är sedan att Miljöpartiet ska väga in allmänhetens åsikter när de presenterar sina egna förslag till cykelpolitik som nästa steg i kampanjen.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Övergödning hotar Stockholms sjöar

Varje år mäter länsstyrelsen näringsläget i Stockholms sjöar. I en sammanställning över de sex senaste åren konstaterar de att länets sjöar är fortsatt mycket näringsrika. Länet har problem med övergödning.

© 2024 Stockholms Fria