Haninge kommun inför krav på kollektivavtal | Stockholms Fria
  • Haninge kommun har blivit en föregångare i att ställa arbetsmiljökrav på företagen som ingår i vårdvalet. 
Stockholms Fria

Haninge kommun inför krav på kollektivavtal

Haninge kommun kommer kräva att de företag som vill sälja hemtjänst i kommunen ska skriva kollektivavtal med facket. Det är en seger för dem som arbetat för en skärpning av villkoren för privata företag i välfärden.

Efter en tids strid i Haninge tycks det nu vara klart. Kommunen kommer att kräva att de företag som vill sälja hemtjänst också ska ha tecknat kollektivavtal med facket.

När Kommunal gjorde en granskning av företagen som erbjuder hemtjänst i Stockholms kommun visade det sig att mer än hälften saknade kollektivavtal.

– Vi gjorde samma granskning i Haninge, och det var bara 9 av 32 företag som hade kollektivavtal, säger Sanna Tefke, som är ersättare för Rättvisepartiet socialisterna i kommunfullmäktige.

Hon började driva frågan i kommunfullmäktige. Beskedet från ansvariga politiker var då att de inte såg behovet av kollektivavtal. Men nu är kravet alltså på väg att gå igenom ändå.

Sanna Tefke är säker på sin sak. När kommunen konfronterades med den verklighet som anställda arbetar under kunde den inte längre ignorera behovet av att stärka kraven på företag som ska finnas med i den lista som tillåts erbjuda sina tjänster i Haninge. Redan i februari förde Kommunal samtal med kommunen om tre kvinnor som behandlats mycket illa av sin privata arbetsköpare.

– Det som fick kommunen att backa i slutändan var när Kommunalarbetaren skrev om de här kvinnorna. Det var verkligen viktigt att de ville berätta öppet, säger Sanna Tefke.

Elizabeth Lindholm Hahne är tillförordnad förvaltningschef på äldreförvaltningen i kommunen. Hon vill ge en annan bild av hur processen har gått till.

– Det har inte riktigt kommit fram i medierna hur vi har arbetetat. I själva verket började vi uppdatera kraven på företagen redan i höstas, av flera skäl, säger hon.

– Till exempel kommer målgruppen för verksamheten att utökas också till personer under 65 år. Men vi har också haft det här systemet sedan 2009. Vi tyckte att vi lärt oss en del saker på tre år. Då ville vi skärpa kraven, inte minst kring arbetsmiljön, säger Elizabeth Lindholm Hahne.

Nu sägs i alla fall avtalen upp och skrivs om enligt det nya förfrågningsunderlaget till företagen, som finns ute sedan ett par veckor och där alltså kollektivavtal är en del.

– I Haninge, som är en borgerligt styrd kommun, är det ett väldigt stort framsteg. Det finns inte många kommuner i Sverige som kräver det av företagen. Och tidigare har kraven varit alldeles för lågt ställda, säger Sanna Tefke.

Rekommenderade artiklar

© 2021 Stockholms Fria