Occupy vräkta från Rålambshovsparken

Publicerad:   •  Uppdaterad:

I onsdags vräktes Occupy Stockholm igen. Denna gång från Rålambshovsparken.

Inrikes

I onsdags vid 14-tiden meddelade polis att lägret skulle tas bort. Ockupanterna fick endast 30 minuter på sig att avlägsna sig från platsen. Men ingripandet gick lugnt till, enligt ockupanten Joar Nordenström som var på plats vid vräkningen.

Hur gick ingripandet till?

– Polisen kom dit och sa att ”nu är det dags” i princip. Sedan meddelade de att tältet skulle vara borta inom en halvtimme. Först skulle polisen ta ner tältet men i slutändan fick vi ta ner allting själva.

Varför fick ni flytta?

– När vi sökte tillstånd för ockupationen så sökte vi som ett demonstrationstillstånd med tält. Vi fick ett demonstrationstillstånd till juli för att vara på platsen, däremot fick vi avslag på tältet. Vi fick inte ha några ”fasta strukturer” på platsen, alltså inga banderoller eller möbler.

Hur känns det?

– Det känns ju märkligt att det kom så plötsligt. Vi har vetat att vi fått avslag på tältet, och vi har överklagat det beslutet. Men igår vi fick höra att beslutet inte går att överklaga.

Hur ser era framtidsplaner ut?

– Vi har ett extrainkallat möte idag, torsdag, kockan sex. Det finns ett beslut för en ny plats men vi kommer diskutera mer om det kväll. Platsen för fortsatt ockupation är hemlig än så länge, säger Joar Nordenström.

Stockholms Fria