Stockholms Fria

Ingen misstänkt efter nazimisshandel

Nazistiska SMR har tagit på sig misshandeln av en man i Åkersberga. Men polisen saknar misstänkt och har inte ens lyckats gå in på nazisternas hemsida.

Förra helgen misshandlades en man i samband med att nazistiska Svenska motståndsrörelsen (SMR) delade ut flygblad i en galleria i Åkersberga. Täbypolisen har inlett en förundersökning om grov misshandel.

Men fyra dygn efter misshandeln finns ännu inga misstänkta, trots att polisen tagit del av bild- och filmmaterial från både allmänheten och övervakningskameror.

Tidningen Arbetaren har däremot kunnat identifiera samtliga närvarande nazister. SMR har själv publicerat bilder från händelsen på sin hemsida och skriver att mannen blev ”direkt och strikt tillrättavisad”, en omskrivning för misshandeln. Men polisen har inte kunnat gå in och läsa på hemsidan.

– Vi har inte kunnat komma åt den där sidan tidigare för polisen har spärrat tillgången till sådana sidor. Men nu har utredningsmannen varit på en dator utanför vårt nät och där finns en bild på målsäganden, säger Christer Sandström, informationsansvarig på polisen i Roslagen, till Arbetaren.

Tidningen Arbetaren har identifierat samtliga nazister på platsen och alla ska ha varit med vid attacken mot den antirasistiska demonstrationen i Kärrtorp i december 2013.

Sex män avvek från platsen i en bil direkt efter misshandeln.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Stockholms Fria