Stockholms Fria

Måndagsjazz på Gröna Lund i sommar

Under 13 måndagar i sommar gästar Sveriges jazzelit Bellmanscenen på Gröna Lund. Först ut är Nina Ramsby som uppträder måndagen den 26 maj, uppbackad av husbandet Ludvig Berghe trio. Andra artister som är inbjudna till Grönan är Nicolai Dunger, Jonas Kullhammar, Anna Christoffersson, Goran Kajfes och Lina Nyberg.

Jazzen är en musikform som har en lång tradition i nöjesparken. Redan på slutet av 1920-talet spelade här en rad legendariska jazzmusiker.

Annons

Rekommenderade artiklar

”Det blir mer byråkrati med borgarna”

Inte oväntat är oppositionen mer kritisk till det nya kulturstödet än den styrande alliansen. Vi frågade Vänsterpartiets Ann Mari Engel, som bland annat tycker att byråkratin och styrningen av kulturens innehåll blir för stor.

”Alla ska söka på samma premisser”

I kulturtemanumret av Stockholms Fria Tidning (31/3) gjorde Kristian Borg en granskning av kulturstödet i Stockholms stad. En slutsats var att det är svårt för nya verksamheter och projekt att ta sig in i systemet. När det gäller verksamhetsstödet är det med mycket få förändringar samma aktörer som fått stöd varje år. Av verksamhetsstödet 2011 gick bara 1,6 av 77 miljoner till nya verksamheter. Kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt ger här sin syn på systemet.

© 2014 Stockholms Fria