Bodström vill stoppa tiggeriet | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Bodström vill stoppa tiggeriet

I veckan meddelade Thomas Bodström (S), att han kommer att arbeta för att stoppa tiggeriet i Stockholm.

– Det är så att jag tycker att man på sista tiden kan se att det har blivit värre. Det är fler barn som är inblandade och i vissa fall har man sett barn som sitter själva och tigger. I vissa fall handlar det också om människohandel. Därför viktigt att vi bekämpar det här problemet, säger han.

Han säger att det är viktigt att gå på grunden till problemet då det i många fall kan handla om hemlösa och folk med missbruksproblem. Det menar han att man måste göra genom att erbjuda vård och hjälp till personerna i ett tidigt skede.

– Det man kan göra åt det är att skapa en kontakt med missbrukare och hemlösa och erbjuda hjälp och stöd. Men man kan också, som jag har gjort i det här fallet, se till att man ger polisen politiskt stöd.

Han har nu bjudit in länspolismästare Carin Götblad till justitieutskottet för att berätta hur de nu arbetar med problemet och diskutera hur de ska komma till rätta med det. Enligt Thomas Boström har initiativet fått positiv respons.

– Jag är riksdagskandidat för Stockholm och tycker att det är en skam att det ser ut så här i staden i dag. Och det måste man lösa genom stöd och hjälp, inte genom att kriminalisera tiggeriet som moderaterna föreslog för några år sedan.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Hon blev hånad på asylboendet

Sirwan sökte asyl i Sverige men blev illa bemött av andra asylsökande. Nu hoppas hon på ett särskilt hbtq-boende för flyktingar.

© 2021 Stockholms Fria