Stockholms Fria

Skadade vilda djur får nytt bidrag

Ett nytt bidrag från Stockholms kommun ska ges till tre föreningar som omhändertar och vårdar vilda djur. Även om bidraget är ett uppskattat tillskott, står föreningar som Katastrofhjälp för fåglar och vilt, KFV, kanske ändå inför stängning.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Borgerliga begravningar fler för varje år

Allt fler väljer att begrava sig borgerligt. Endast en liten del av befolkningen gör det i dag, men antalet personer som begravs på ett icke-religiöst sätt ökar för varje år. Och trenden kommer att fortsätta, tror begravningsbyråerna.

Nu kan man bli fadder åt en försöksapa

Nu kan den som är intresserad bli personlig representant för en försöksapa. Projektet drivs av Föreningen praktisk djuretik, vars syfte är att förbättra situationen för de apor som i dag ingår i försök.

Fria.Nu

Mirjana Culic avvisas för påstått skenäktenskap

Mirjana Culic kom till Sverige för fyra år sedan. Hon hade då gift sig med en man som var bosatt i Ljungby, och hon fick permanent uppehållstillstånd 2001. Mirjana jobbar i dag på Brunnsgården, ett äldreboende i Ljungby, och hennes dotter går i nian. Inom några veckor måste de lämna landet.

Fria.Nu

Rinkebybor med paraboler hotas av vräkning

Fastighetsbolaget Kvarnhjulet vill vräka hyresgäster som har parabolantenner uppsatta. De utgör en risk, menar man. Varför hjälper värden inte till med att montera paraboler på rätt sätt? undrar en boende i området.

Hundstallet tar hand om hundar ägarna inte vill ha

På Hundstallet passerar varje år fler än trehundra hundar. Ofta handlar det om hundar vars ägare har insett att de inte passar att ha hund. På Hundstallet tas de om hand av utbildade djurvårdare innan de omplaceras till nya hem.

Fria.Nu

© 2024 Stockholms Fria