Svängigt och dansant | Stockholms Fria
  • Le Tigre: JD Samson ”the butch”, Kathleen Hanna i mitten och Johanna Fateman.
Stockholms Fria

Svängigt och dansant

De tre punkprimadonnorna i Le Tigre har intagit scenen och bränner av Deceptacon innan nån ens hinner blinka. Det är onekligen en magnifik slagdänga. Kathleen Hanna, Johanna Fateman och JD Samson får publiken med sig från början och håller ett stadigt grepp om densamma större delen av konserten.

Låtarna från kommande albumet This Island är förvånsvärt svängiga, dansant och hårt på samma gång.

F.Y.R., det i mitt tycke grymmaste spåret på Feminist Sweepstakes, tappar tyvärr viss energi live. My My Metrocard från första skivan däremot blir ett riktigt lyft mot slutet av spelningen, då frenesin mattats av något.

Extranumret är en märklig historia, om än väntad, Pointer Sisters" I'm so excited som finns med på nya skivan. Personligen begriper jag inte låtvalet till att börja med, och de hårda beatsen bakom Kathleen Hannas dova, nästan parodiska sång bringar inte någon mer klarhet i frågan.

Estetiken är genomtänkt på en Le Tigre-spelning, filmsekvenser flimrar förbi på en stor duk och bandet utför synkroniserade danssteg av det mer minimalistiska slaget. Klänningarna är glansiga i blått och rosa, JD Samson bär naturligtvis inte klänning men glänser i byxor, t-shirt med nätbrynja utanpå och, om jag minns rätt, ett nitpannband. Behöver jag säga att hon ser absolut coolast ut?

Fakta: 

KONSERT: Le Tigre
Scen: Mondo

Rekommenderade artiklar

© 2021 Stockholms Fria