Badkrukorna måste börja lyssna på protesterna | Stockholms Fria

Debatt


Christian Tengblad
Stockholms Fria

Badkrukorna måste börja lyssna på protesterna

Aspuddsbadet Ockupationen av Aspuddsbadet är en insats för mer levande förorter. Istället för att alla måste åka in till stan för att göra saker, så bygger man en starkare grannsämja i sitt eget kvarter.

Stadshusjuntan med Madeleine Sjöstedt (FP) i spetsen vill dock riva badet och vägrar finansiera en renovering. Även om det säkert låter chockerande för Sjöstedt, så är skattepengar inte främst till för att ge politiker lön. Att finansiera välfärd till medborgarna är en mer grundläggande funktion, och renoveringen är en del av välfärden som vi gärna betalar. Badkrukorna i Stadshuset måste börja lyssna på protesterna!

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Är public service-anställda bättre på att googla?

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar.Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon de Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Sargon de Basso är av åsikten att berörda mediekanaler fyller en viktig funktion eftersom han anser att de är de enda som har någorlunda hederlighet och ansvarskänsla. Här delar Jens Ganman med sig av varför han snarare tycker att de statligt stödda mediebolagen helt har spelat ut sin roll.

Debatt
:

Public service har bäst pressetik

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon De Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Jens Ganman tycker att de statligt stödda mediebolagen har spelat ut sin roll. Här delar Sargon De Basso med sig av sitt resonemang kring varför han är av motsatt åsikt.

© 2021 Stockholms Fria