Debatt


Karina Bråth
Stockholms Fria

Pinsam politik för studenter

STUDENTBOSTÄDER Hösten har börjat, temperaturen har fallit från 25 till 10 grader och det regnar. Mitt i detta elände pågår ett annat elände – bostadsbristen. Studenter i Stockholm börjar läsåret utan bostad och utan trygghet. Det har gått så långt att vissa mycket tappra studenter har valt att ta saken i egna händer – de tältar på universitetsområdet.

Men detta är ingen ovanlighet: när det gäller boende får vi studenter i Stockholm alltid ta saken i egna händer, oftast inte vitt, på osäkra villkor – men vad ska man göra?

Jag studerar själv på Stockholms universitet och vi studenter har inte varit så många som vi är i dag på flera år. Det förvånar mig inte heller att många väljer att plugga i dag när ungdomsarbetslöheten är pinsamt hög. Lika pinsamt är det att det bara byggts dryga 20 studentbostäder under de senaste fyra åren. Tack och bock, regeringen Reinfeldt, men på universitet studerar runt 50 000 personer. Hur sjutton har ni tänkt egentligen? Ska vi alla som saknar bostad tälta?

Jag är så trött på att vi studenter behöver leva med tillfälliga lösningar som på kompisars soffor eller taskiga svartkontrakt. Att prioritera skattesänkningar när studenter är hemlösa är en förolämpning mot oss alla som pluggar för att vi vill förbättra Sverige i morgon. Ni investerar inte i er framtid.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Är public service-anställda bättre på att googla?

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar.Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon de Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Sargon de Basso är av åsikten att berörda mediekanaler fyller en viktig funktion eftersom han anser att de är de enda som har någorlunda hederlighet och ansvarskänsla. Här delar Jens Ganman med sig av varför han snarare tycker att de statligt stödda mediebolagen helt har spelat ut sin roll.

Debatt
:

Public service har bäst pressetik

Olika perspektiv på samma sak – i Frias nya satsning "duellen" lyfts frågor från olika vinklar. Först ut är skribenterna Jens Ganman och Sargon De Basso som har olika syn på public service existensberättigande. Jens Ganman tycker att de statligt stödda mediebolagen har spelat ut sin roll. Här delar Sargon De Basso med sig av sitt resonemang kring varför han är av motsatt åsikt.

© 2024 Stockholms Fria