Inspirerande kamp för en global rättvisa

– Inspiration världen är ett forum där flera organisationer och folkhögskolor samarbetar, i år för att lyfta fram klimaträttvisa och hållbara alternativ. Mycket är inspirerat av folkrörelsen i Syd och självklart även av vår egen tradition i Sverige. Tanken är att visa på folkets egna alternativ till hur vi kan få en annan samhällsutveckling i Sverige och i världen, berättar Marcus Malm, vikarierande föreningssekreterare på Latinamerikagrupperna.

Anki Erdmann vill att kvinnor ska ta plats på Rinkeby torg

Anki Erdmann är en av de drivande krafterna bakom det som under förra året började som tjejfikan. Hon beskriver verksamheten, som numera kallas för Fika över alla gränser, som ett sätt att visa motstånd, men även solidaritet. Under året har kända namn som Carin Jämtin, Mona Sahlin och Nyamko Sabuni kommit till Rinkeby och fikat för förändring.

Kvinnors Nätverk – motståndkämparnas röst

I 16 år har de fört kampen för kvinnors rättigheter framåt. Kvinnors Nätverks arbete har väckt många känslor och präglats av att både göra och få motstånd. Med hjälp av kunskap och systerskap har man bevisat att Kvinnors röst inte kan tystas ner.

Debatt
:

Pinsam politik för studenter

STUDENTBOSTÄDER Hösten har börjat, temperaturen har fallit från 25 till 10 grader och det regnar. Mitt i detta elände pågår ett annat elände – bostadsbristen. Studenter i Stockholm börjar läsåret utan bostad och utan trygghet. Det har gått så långt att vissa mycket tappra studenter har valt att ta saken i egna händer – de tältar på universitetsområdet.

© 2024 Stockholms Fria