Debatt


Henrik Scheutz
Stockholms Fria

Stockholm Waterfront förfular

ARKITEKTUR Häromdagen kunde man läsa att Stockholm Waterfront öppnat. Trots att denna byggnad blivit hårt kritiserad, framkommer inget av detta i artikeln, och då man googlar kommer det främst fram massor av superlativer, som till exempel finansborgarrådet Sten Nordins ord: ”Det är med alla mått mätt en fantastisk byggnad”.

Det är anmärkningsvärt att man kan bygga något så förfärligt vid vattnet i Stockholm hjärta. Inte nog med att man ska behöva lida av åsynen av denna fula byggnad, nu ser man inte Stadshuset från Klarabergsviadukten då de där metallpinnarna är i vägen. Har inte vår en gång så fina stad förfulats tillräckligt?

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Debatt
:

Läget var inte ens akut

RADIOEKEN När jag försöker förstå hur man resonerat så får jag till svar att vi tycker olika. Som om jag skulle tycka att trafiksäkerhet skulle vara en lättvindig fråga. Jag förstår att Ulla missförstår mig. Sten tiger vidare som muren.

Debatt
:

En köpfri jul!

MATERIALISM Det är mindre än en månad till julafton, och den enorma konsumtionshysterin har åter satt igång. Varje år slås nya rekord trots att många anser sig ha dålig ekonomi. Omsättningen i detaljhandeln i december väntas stiga med en procent jämfört med i fjol. Totalt beräknas svenska folket spendera 65,2 miljarder kronor, eller närmare 7 000 kronor per person. Det är förstås svårt att veta hur mycket som läggs på julklappar, men det rör sig ändå om enormt mycket pengar. Häromveckan häpnade jag då jag på tunnelbanan hörde en dam säga att hon förra året köpt julklappar för just den summan.

Debatt
:

Är renovering av Haga slott för 40 miljoner rimlig?

Att Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling flyttar in på Haga Slott får allvarliga konsekvenser. Det är illa att området runt slottet spärras av (den gamla promenadvägen förbi slottet kommer att stängas av genom ett nytt staket, vilket betyder att Prins Gustafs monument hamnar innanför avspärrningarna), men betydligt värre att renovering av slottet får kosta 40 miljoner kronor (varav ombyggnad 7,6 miljoner, underhåll 16,7 miljoner och säkerhetsarbeten 16,1 miljoner). Detta för att “anpassa slottet till en fungerande och värdig bostad för Kronprinsessparet”

© 2024 Stockholms Fria