Frizonen Simone läggs ner | Stockholms Fria
Göteborgs Fria

Frizonen Simone läggs ner

Mötesplatsen Frizonen Simone, en förening för unga tjejer och transpersoner, lägger ner vid årsskiftet.

Frizonen Simone att läggas ner och ersättas av en ny förening med namnet Mötesplats Simone. Anledningen är att Social Resursförvaltning inte har beviljat något nytt anslag för den gamla föreningen, bland annat på grund av att de under en period i våras inte hade någon kassör.

Frizonen Simone har i 15 år varit en mötesplats för unga tjejer och transpersoner och har bland annat anordnat råd- och stödsamtal och utbildningar i feministiskt självförsvar.

På vilka sätt den nya föreningen kommer att skilja sig från den tidigare är ännu inte klart. Men Solmaz Bashirinia, kontaktperson för den nya föreningen, säger att de riskerar att inte få lika stort anslag som tidigare och att de då kan tvingas skära ner på delar av verksamheten. 

Rekommenderade artiklar

Björklund: Läs historia, Åkesson!

Liberalernas ledare Jan Björklund sjöng de liberala värdenas lovsång i sitt Almedalstal och angrep SD- ledaren.

–Jimmie Åkesson, gå hem och läs historia!

Förbud mot barnärktenskap

Regeringens förslag om totalförbud mot erkännande av barnäktenskap välkomnas av experter inom hedersrelaterat våld och förtryck. Därmed läggs mindre ansvar på flickorna, anser Bernardita Núñez, verksamhetsledare på Terrafem kvinnojour. 

Hjärnan pigg längre hos dagens 70-åringar

Dagens personer i 70-årsåldern är piggare i hjärnan än tidigare generationer. Men när den kognitiva förmågan väl börjar försämras, går nedgången snabbare än tidigare. Det antas hänga ihop med hur vi använder hjärnans reservkapacitet. 

© 2021 Stockholms Fria