Skånes Fria

Holmabor öppnar informationscenter

Ett nytt informationscenter har öppnat i Holma.

På centret, som drivs av Malmö stad tillsammans med föreningen Aktiva kvinnor i Hyllie, kan Holmabor få hjälp med myndighetskontakter, jobbansökningar och översättning mellan svenska och arabiska.

– Vi bor själva i området och känner många här. Det finns ett stort behov av hjälp med att översätta brev och ta kontakt med myndigheter, något som jag tidigare har hjälpt människor med på fritiden, säger Ragaed Mashrouta, som är medlem i Aktiva kvinnor i Hyllie.

En dag i veckan kommer även Arbetsförmedlingen att vara på plats på centret. Enligt Tove Örjansdotter, projektledare på Malmö stad, är målet att även albanska, somaliska och afghanska tolkar ska finnas tillgängliga på centret i framtiden.

– Många känner sig otrygga när de får brev, räkningar eller krav på svenska som de inte vet vad de handlar om. Vi hoppas att centret kan skapa en trygghet hos invånarna, säger Tove Örjansdotter.

Infocentret ligger på Snödroppsgatan 58 och har öppet på måndagar och onsdagar.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Björklund: Läs historia, Åkesson!

Liberalernas ledare Jan Björklund sjöng de liberala värdenas lovsång i sitt Almedalstal och angrep SD- ledaren.

–Jimmie Åkesson, gå hem och läs historia!

Förbud mot barnärktenskap

Regeringens förslag om totalförbud mot erkännande av barnäktenskap välkomnas av experter inom hedersrelaterat våld och förtryck. Därmed läggs mindre ansvar på flickorna, anser Bernardita Núñez, verksamhetsledare på Terrafem kvinnojour. 

Hjärnan pigg längre hos dagens 70-åringar

Dagens personer i 70-årsåldern är piggare i hjärnan än tidigare generationer. Men när den kognitiva förmågan väl börjar försämras, går nedgången snabbare än tidigare. Det antas hänga ihop med hur vi använder hjärnans reservkapacitet. 

© 2024 Stockholms Fria