• Sofia Säljö är en av arrangörerna bakom den vegetariska mässan Vegovision som äger rum på lördag.
Göteborgs Fria

”Vi hoppas att nyfikna ska bli inspirerade”

Sofia Säljö, en av projektledarna för den vegetariska mässan Vegovision i morgon, lördag, berättar om evenemanget.

Vad är Vegovision?

– Det är en vegetarisk mässa med fokus på mat. Men vi har också föreläsningar och andra schyssta utställare som säljer allt från skor till tvålar. Vi hoppas att folk som är nyfikna ska bli inspirerade att äta mer vego men också att de som redan i dag äter vego ska hitta nya produkter.

Varför är det viktigt att anordna den?

– Utbudet av djurvänliga produkter har ökat enormt under de senaste åren och vi vill att så många som möjligt ska veta hur enkelt det faktiskt är att leva djurvänligt i dag.

Vad kommer att hända under mässan?

– Besökarna kommer att möta en mässlokal fullspäckad med intressanta utställare där de kan provsmaka alla möjliga olika vegoprodukter. Kaféet kommer att vara något alldeles extra och det är så klart helt veganskt. Där kommer det att finnas bakverk både högt och lågt. Sedan har vi Rädda Djuren-klubben på plats för att underhålla alla barn som kanske annars inte tycker att det är så roligt att gå på mässa. Klubben har en egen lokal i anslutning till den stora mässhallen. För den som vill passa på att lyssna på ett föredrag så kommer det att finnas många att välja på så vi hoppas att alla kan hitta något som känns extra intressant. Buffén får man bara inte glömma! Ät så mycket du vill för 85 kr.

Fakta: 

Vegovision

  • Lördag 12 april kl 10–18
  • 70 kr (barn samt medlemmar i Djurens Rätt fri entré)
  • Folkets Hus, ingång Draken, Olof Palmes plats
ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Stockholms Fria