Kajsa Persson

Fördjupning


Kajsa Persson
  • Att få maten direkt hem sparar energi, om än inte alltid så mycket tid när det ändå måste handlas.
Fria.Nu

”Det sparar energi att slippa planera”

I ungefär ett år har Madeleine Olsson och hennes familj fått en matkasse levererad hem varannan vecka. Om det sparar så mycket tid vet hon inte – men det sparar energi att slippa lite planering mitt uppe i småbarnslivet.

Madeleine Olsson och hennes familj har valt Linas barnkasse som kommer hem till dörren varannan vecka av flera olika anledningar.

– Dels handlar det om variationen i maten, att det blir lite nya rätter som vi inte brukar laga. Sedan är det bekvämt att få hem maten varannan vecka och att slippa planera så mycket.

Åker och handlar gör de ändå, frukost och allt annat som behövs i en familj med två små barn, så så mycket tid tycker hon egentligen inte att de sparar.

– Men energi kan jag känna att vi sparar för att vi slipper planera varje vecka och sätta oss och tänka ut vad vi ska äta varje dag.

Att helt gå över till att handla på nätet tror inte Madeleine Olsson är aktuellt för dem.

– Jag vet inte om det levereras där vi bor, vi bor mitt ute på landet. Det blir nog dyrare också, när man åker till affären har man ju inte alltid bestämt innan vad man ska handla utan kan gå på extrapriser och erbjudanden.

Variationen är tillräckligt stor än så länge för att fortsätta med matkasse däremot, och barnen på ett och fyra år gillar maten.

Madeleine Olsson är nöjd med att rätterna kommer hem kompletta – det är lätt att tänka på huvudingredienserna men att missa till exempel grönsakerna till när en handlar själv. Men om hon fick önska skulle man också kunna boka av matkassen efter att ha fått ta del av recepten.

– Som det är nu måste man avboka innan man vet vad det är som kommer. Jag hade gillat att veta vilka rätter man tar ställning till.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

”Deprimerade pappor berättar inte för någon”

Att nyförlösta mammor drabbas av depressioner är ganska vanligt, men att också många nyblivna pappor mår dåligt är inte lika känt. Fria samtalar med forskaren Elia Psouni om papporna som faller mellan stolarna hos vården.

Fria.Nu

”Bilden att medierna mörkar stämmer inte”

Att medierna mörkar negativa effekter av invandring hörs ofta i den offentliga debatten. Fria samtalar med journalistikprofessorn Jesper Strömbäck som har undersökt saken och i en ny rapport kommit fram till att så inte är fallet.

Fria.Nu

© 2024 Stockholms Fria