Fria.Nu

'USA har för stor makt'

Författaren Tariq Ali föddes i Pakistan men har bott i England sedan har var liten. Han var gäst på konferensen 'En annan röst' i Stockholm förra helgen. Han är kritisk mot att de som har makten i världen säger en sak och gör något annat. Han tycker också att USA har för mycket makt i världen.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

'Imperialismen tog inte slut med kalla kriget'

Den pakistansk-brittiske författaren Tariq Ali kritiserade starkt USAs imperialism och världens makthavares dubbelmoral när han gästade konferensen En annan röst, som hölls på ABF i Stockholm förra helgen.

Fria.Nu

Konflikter bromsar klimatarbetet i Afrika

Den afrikanska kontinenten har stora behov av gröna investeringar som kan minska utsläppen och motverka klimatförändringarnas effekter. Men instabilitet, väpnade konflikter och byråkrati förhindrar investeringarna i många länder. 

Lycka på schemat i Indien

I måndags lanserades en ny utbildningsreform i Indien. Läroplanen som presenterades av Dalai Lama har som syfte att utbilda eleverna i lycka och glädje.

Starkt stöd för Obama efter hundra dagar

Analys | Barack Obama har lyckats skapa förbättrade relationer mellan USA och andra länder under de hundra första dagarna på presidentposten – även om det än så länge mest handlar om löften än verkliga förändringar.

Fria.Nu

© 2024 Stockholms Fria