Här är Stockholms värsta hyresvärdar | Stockholms Fria
  • Tre privatvärdar i Stockholm på tidningen Hem & Hyras värstinglista. (Genrebild.)
Stockholms Fria

Här är Stockholms värsta hyresvärdar

Tre av Sveriges värsta hyresvärdar är verksamma i Stockholm, enligt tidningen Hem & Hyra.

Tidningen Hem & Hyra listar årligen sedan tio år tillbaka Sveriges värsta värdar. Tre värdar i Stockholm intar den aktuella listan som innehåller 21 namn:

• Ballo Zachrisson, som äger en tidigare tvångsförvaltad fastighet i Bromma. Samma hyresverksamhet som tidigare men nu i nytt bolag, och de boende fortsätter att vittna om nya trakasserier. En kritisk hyresgäst har sagts upp, skriver Hem & Hyra.

• Familjeägda Fastighets AB Senator äger omkring 700 lägenheter i innerstad och närförort samt på Lidingö och i Solna. Företaget ska ha struntat i att besiktiga ventilation, haft igång hissar med användningsförbud och tecknat ogiltiga hyresavtal. Ägaren anser sig vara utsatt för förtal och ska ha åtgärdat vissa felaktigheter.

• Han har prickats flera gånger som läkare och suttit i fängelse för ekonomisk brottslighet. Hyresgästföreningen har begärt tvångsförvaltning av Karl-Erik Tronners eftersatta fastighet i södra Stockholm och tre hyresgäster ska enligt en dom få tillbaka 30 000 kronor vardera. Värden har tagit ut för höga hyror.

Tidningen sammanställer listan med hjälp av Hyresgästföreningens jurister. De som är med på listan har fällts i hyresnämnden, vägrat följa beslut som fattats i hyresnämnden, fått ovanligt många klagomål eller ”på andra sätt” utmärkt sig som misskötsamma hyresvärdar.

Rekommenderade artiklar

© 2021 Stockholms Fria