• Sara Larsson och Formiga kämpade mot varandra i OS. Nu spelar de båda i Malmö FF.
Fria.Nu

Djurgården/Älvsjö spelar viktig match

Djurgården/Älvsjö, som slåss med Umeå om SM-guldet, spelar i morgon en viktig match mot Malmö FF. Mötet mellan de båda topplagen kan också ses i TV 4.

Damfotboll (SFT) Djurgården/Älvsjö tar emot tabelltrean Malmö FF på Stockholms stadion. Den som inte kan eller vill se matchen på plats kan följa den i Tipslördag på TV 4.

Mötet mellan de båda topplagen är särskilt viktig för hemmalaget som har en hård kamp mot Umeå om SM-guldet. Umeå leder med två poäng men har en match mer spelad.

I våras i Malmö blev det 1-1 mellan Malmö och Djurgården/ Älvsjö. Utöver det har Djurgården/ Älvsjö bara missat poäng i en match - vilket skedde mot Kopparbergs/Göteborg i juni.

Djurgården/Älvsjö får i morgondagens drabbning klara sig utan sin största stjärna Victoria Svensson som har problem med en fot. Svensson tvingas också avstå från EM-kvalmatchen mot Finland den 2 oktober.

För Malmö har säsongen inte riktigt blivit enligt förhoppningarna. Laget har många meriterade spelare som exempelvis Caroline Jönsson, Malin Andersson, Karolina Westberg, Therese Lundin, Therese Sjögran, Sara Larsson, Frida Nordin och finländskan Heidi Kackur, men ändå har Skånelaget inte förmått att konkurrera med Djurgården/Älvsjö och Umeå.

Malmö har nyligen fått en förstärkning i brasilianskan Miraildes Maciel Mota - med artistnamnet Formiga vilket betyder myra. Hon spelade alla matcherna i Brasiliens silverlag och gjorde två mål. I sin debut mot Sunnanå gjorde hon direkt ett nickmål.

Formiga gjorde också mål i Malmös senaste match mot Hammarby förra lördagen. Skånelaget vann då ganska enkelt med 3-0 på hemmaplan. Therese Lundin svarade för Malmös två andra mål.

Djurgården/Älvsjö hade spelledigt från allsvenskan förra helgen då man spelade UEFA Women"s Cup. Lite överraskande förlorade Stockholmslaget då med 0-1 mot Arsenal.

Förlusten har dock knappast rubbat självförtroendet hos de regerande svenska mästarinnorna:

- Det var viktigt för Arsenal att vinna över oss för att komma med i kvartsfinalomgången. Vi var ju redan klara, kommenterade Djurgården/Älvsjös assisterande tränare Mikael Söderman till damfotboll. com.

Djurgården/Älvsjö möter Umeå i Women"s Cup-kvartsfinal senare i höst.

På söndag spelar Hammarby borta mot Umeå i damallsvenskan. Om Hammarby kan skrälla där skulle det föra Djurgården/Älvsjö en bra bit närmare SM-guldet. Sannolikt avgörs dock guldstriden i den sista omgången då Djurgården/Älvsjö tar emot Umeå på hemmaplan.

Jarmo Juhani

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Kortare arbetstid en lösning för vår tid

Förra veckan kom det en rapport om att konsumenterna i Sverige lägger mer pengar på teve- och dataspel än på musik. Detta beror inte bara på att försäljningen av musik minskar utan minst lika mycket på att många gillar att spela dataspel

Fria.Nu

Småkillar ska bli vuxna män

Jag har inget principiellt emot sponsring och reklam. Tvärtom. Annonsörerna är en förutsättning för att det ska gå att bedriva idrott på elitnivå. På samma sätt som annonsörer är en förutsättning för att landets dagspress ska kunna hålla hjulen rullande.

Fria.Nu

© 2024 Stockholms Fria