Sport | Stockholms Fria

Korpen satsar på damer

Gratis domarutbildning och bättre planer och matchtider för damer ska göra Korpenfotbollen mer jämställd.

Nordkorea fick respass

I dag inleds ishockey-VM för Tre kronors del. Men för en av världens mest slutna diktaturer har årets VM-äventyr redan tagit slut. Fria var med när Nordkoreas landslag försökte etablera sig i C-VM.

Fria.Nu

Europas sista indianer

Herrfotbollsallsvenskan har dragit igång med tillhörande rubriker om våld och dålig kvalitet på fotbollen. För oss som älskar Allsvenskan är det fullkomligt obegripligt. Vi är inte där för precisa krosspassningar. Sådant kan vi se när Barcelona visas på tv.

Fria.Nu

Peruansk dynamit får unga tjejer att boxas

Peruanska Kina ”Dynamiten” Malpartida är världsmästare i boxning. Hennes framgångar har uppmuntrat unga kvinnor över hela Peru att söka sig till boxningen, men hon har också kritiserats för bristande patriotism.

Fria.Nu

Fotboll försvinner från börsen

Fotbollen ska drivas som aktiebolag, var marknadens melodi för några år sedan. Nu går det åt motsatt håll. I veckan försvann en av de sista engelska klubbarna från börsen i London.

Fria.Nu

Nysvenskar väljer bort allsvenskan

Med nya arenor i Göteborg och Malmö vill städernas fotbollsklubbar locka ny och bredare publik. Årskortsförsäljningen talar för att de kommer att lyckas. Men på läktarna är grupper från de invandrartäta förorterna fortfarande kraftigt underrepresenterade.

Fria.Nu

Gais bjuder Angered på allsvenskan

Gais är den Göteborgsklubb som kommit längst med satsningen mot förorterna. Tillsammans med Rädda barnen ska Gais bli en aktiv aktör bland Angereds fotbollsintresserade ungdomar. Till hemmamatchen mot Helsingborg på måndag är 530 ungdomsspelare från Lärje Angered inbjudna.

Fria.Nu

”Supportrarnas rättssäkerhet sätts ur spel”

Nu drar fotbollsallsvenskorna i gång och för svenska supportrar väcks återigen debatten om situationen på läktarna. Men en ny organisation ska driva fansens frågor från och med säsongen 2009. FRIA har träffat Frank Ågren, Hammarbyanhängare och nybliven ordförande i Svenska fotbollsupporterunionen, SFSU, en sammanslutning av supportrar till samtliga lag i herrallsvenskan och superettan. Här diskuterar han lagstiftning, våldsproblematik och kultur.

Fria.Nu

Jag – en del av problemet

Fotbollsallsvenskan är äntligen tillbaka. Damerna kickade igång 25 mars. Herrpremiär den 4 april. För en sportjournalist innebär det att arbetstempot skruvas upp rejält.

Fria.Nu

Sidor

© 2021 Stockholms Fria