Främlingsfientlighet sopas under mattan inför valet i Sydafrika
För ett år sedan skakades Sydafrika av våldsamma upplopp och rasistiskt våld – trots det är det få politiker som lyfter fram problemen inför landets val på onsdag.
Godfrey Charamba är en av de flyktingar som säger att inget har gjorts för att ta itu med problemen.
– Polisen gör ingenting. De som gripits har åtalats för övervåld och liknande istället för mordförsök som det egentligen handlar om.
Våldet blossade upp i maj förra året och spred sig som en löpeld från den fattiga förorten Alexandria utanför Johannesburg till andra sydafrikanska städer. 62 människor dödades och tiotusentals flydde sina hem.
Vreden riktades främst mot flyktingar från Zimbabwe, Moçambique, Somalia och Pakistan som beskylldes för att stjäla jobben och ligga bakom den svåra brottsligheten.
Metodistkyrkan i centrala Johannesburg har blivit en tillflykt för många. Fortfarande tar kyrkan hand om cirka 3 500 människor. Det är överfullt, så många som 5-6 familjer delar rum.
För Peter Justice, från Zimbabwe, är kyrkan det enda ställe där han känner sig trygg.
– När jag först kom till Sydafrika arbetade jag för ett byggföretag. Men jag blev inte accepterad, det blev hotfullt och jag tvingades att sluta, säger han.
Winnie Sarona kom till Sydafrika för att söka arbete för att kunna försörja sig och sina sex barn. Vid flera tillfällen har hon nekats vård för att hon inte kunnat göra sig förstådd på det lokala språket.
– När jag har försökt förklara mina besvär har sjuksköterskorna bara sagt "vi förstår inte engelska".
Hon berättar att många kvinnor till och med tvingas föda på toaletten för att de inte tas emot på sjukhusen.
Det är val i Sydafrika på onsdag, men få politiker lyfter fram problemen med rasism. James Lorimer, talesperson för oppositionspartiet Democratic Alliance, menar att hans parti tar problemen på allvar.
– Vi tar upp det i vårt valmanifest när det gäller medborgarskap och immigration.
Men Tara Polzer, forskare vid Wits universitet i Johannesburg säger att de politiska partierna inte gör tillräckligt.
– Främlingsfientligheten betraktas som en marginell fråga och något som inte berör den större delen av befolkningen.
Officiell statistik visar också att av de 1 627 människor som anhölls i samband med de våldsamma upploppen under förra året har endast 469 åtalats.