Fria.Nu

Fackliga aktivister släppta i Burma

BURMA De fem fackliga aktivister som greps den 1 april efter den burmesiska fackföreningsfederationen, FTUB:s första kongress har nu släppt efter starka påtryckningar från den internationella fackföreningsrörelsen, rapporterar Amnesty.

Kongressen uppmanade till bojkott av de val som den burmesiska militärregimen har utlyst till 2010. FTUB uppmanar också till ekonomiska sanktioner mot militärjuntan i ett land där 90 procent av befolkningen tjänar mindre än en dollar om dagen. FTUB menar att de enda som tjänar på Burmas handel och ekonomiska relationer med andra länder är den lilla minoritet som styr landet. Kongressen krävde också ett slut för det systematiska tvångsarbete som militären använder sig av i Burma.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Chávez segrare i folkomröstning

VENEZUELA Hugo Chávez får ställa upp i presidentvalet 2012. Det står klart sedan 54 procent av de röstande venezolanerna sade ja till den grundlagsändring som medger att en president får väljas för fler än två mandatperioder i följd. Valdeltagandet uppgick till 70 procent.

Fria.Nu

Civila dödsfall i Afghanistan har ökat med 40 procent

Antalet civila dödsoffer i Afghanistan uppgick till 2 118 förra året. Det är en ökning med 40 procent från året innan och det högsta antalet civila dödsfall under ett år sedan den amerikanska invasionen 2001, enligt en ny rapport från FN:s Afghanistanorgan UNAMA.

Fria.Nu

© 2024 Stockholms Fria