• Malmökonstnären Limpo Rochas verk flyttar in från gatan till Galleri Pildammstornet i utställningen Ljudet av tårar .
Skånes Fria

Graffiti på konstgalleri

De senaste fem åren pryder hans sorgsna flicka husväggar, elskåp och containrar runt om i Malmö. I veckan ställer Limpo Rocha, eller Fabio da Rocha som han också heter, ut sin graffitikonst på galleri.

Egentligen tycker han att konsten hör hemma i det offentliga och inte på galleri. Men hans verk har väckt intresse och de senaste åren har hans graffitikonst ställts ut på gallerier i Sverige, Frankrike och Serbien.

– Jag vill helst måla ute men som konstnär är det svårt att tacka nej till galleriutställningar om man ska leva på sin konst, säger Fabio da Rocha.

Inspirationen till konsten kommer från människor han träffar och från barnen som levde på gatan i Brasilien, där han växte upp. Flickan som han ständigt återkommer till i sin konst är hans signum. I Sydamerika är det vanligare med figurer och känslor i graffitin än i Sverige, berättar han. Utställningen Ljudet av tårar som har vernissage på Galleri Pildammstornet i Malmö i helgen, består av ett tiotal nyproducerade verk som föreställer flickan och ett antal installationer. Titeln syftar på ljudet av hjärtat som slår snabbare när man gråter.

– Det är ett vackert ljud, säger Fabio da Rocha.

Ljudet av tårar har vernissage 18 maj kl 13–16 på Galleri Pildammstornet t i Malmö.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Tvättmålning gör blommor av smuts

Re-Mex var ett projekt i Mexiko city 2012 där konstnärer försökte få upp mexikanares ögon för miljöproblem och överkonsumtion genom att arrangera workshops. Nu visas textildesignern Amanda Ericsson och graffitikonstnären Moose dokumentation från projektet på Parallell galleri i Stockholm.

© 2024 Stockholms Fria