Stockholms Fria

Mer konst till Brunkebergstorg

Tomrummet bakom Kulturhuset fylls med ny konst genom Berlinbaserade Karl Holmqvists videoverk
#FLU$$CH.

En trettio minuter lång spoken word-dikt som repeterar fraser från politiska slogans, popkultur och konst är det senaste försöket att väcka liv i de gudsförgätna kvarteren kring Brunkebergstorg. Den här gången är det Berlinbaserade Karl Holmqvists videoverk #FLU$$CH som tar över den ”semipermanenta visningsplatsen” Next Stop Brunkebergstorg, som inleddes i januari med konstnärsduon Nathalie Djurberg och Hans Berg. Projektet är ett samarbete mellan Stockholm konst och Filmregion Stockholm-Mälardalen och är tänkt som en plats där varierande konstverk kan visas under en längre period.

– Karl Holmqvists installation kommer sannolikt överraska många på en plats där de tidigare inte förväntat sig att möta konst men som nu mer och mer etablerat sig som en plats där mycket händer, säger Roger Mogert (S), kultur- och stadsbyggnadsråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

Den konsumtionskritiska #FLU$$CH kan beskådas på väggen mot Kulturhuset Stadsteaterns sceningång mellan den 16 november och 29 december.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

© 2024 Stockholms Fria