Fria.Nu

Tusentals ljudböcker sprids på Pirate bay

Svenska förläggareföreningen, SvF, har påbörjat en kartläggning av i vilken omfattning ljudböcker sprids olovligt via nätet. Vid ett stickprov 19–20 februari fanns 4669 ljud- och talböcker tillgängliga på Pirate bay, skriver tidningen Svensk bokhandel.

Enligt SvF är det främst tre releasegrupper som tillgängliggör de ljud- och talböcker som senare hamnar på Pirate bay. Under februari laddade dessa grupper upp sammanlagt 42 titlar, en siffra som SvF jämför med de 21 svenska ljudböcker som gavs ut under januari.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Ipred angår dig

Ipred-soppan har antagit en allt märkligare karaktär. När justitieminister Beatrice Ask presenterade regeringens kontroversiella lagförslag den 4 december var slutresultatet en smaklös pulvermix med nya, motsägelsefulla ingredienser, slarvigt och ogenomtänkt islängda i sista stund.

Fria.Nu

Fildelaren: Jag är orkeslös

Den 31-årige Linköpingsbo som fälldes för fildelning i det hittills största fildelningsmålet kommer inte att överklaga sin dom.

Fria.Nu

Integritetskamp en framtidsfråga

Electronic Frontier Foundation fyllde sexton år i veckan. Efter ett och ett halvt decenniums kamp för den enskildes digitala rättigheter är frågorna mer centrala än någonsin, i Sverige lika mycket som på andra sidan Atlanten.

Dansk domstol stoppar nättrafik

Internets framtid står på spel. Det menar nu flera upphovsrättskritiker i Sverige och Danmark. Bakgrunden är en dom i Danmark som slår fast att internetoperatörer är ansvariga för upphovsrättsintrång om de inte blockerar trafiken till en rysk nedladdningssida för mp3-filer.

Fria.Nu

© 2024 Stockholms Fria