Protesterna nådde Akropolis | Stockholms Fria
Fria.Nu

Protesterna nådde Akropolis

GREKLAND Det sociala uppror som inleddes med att polis i Aten sköt ihjäl den 15-årige anarkisten Alexis Grigoropoulos fortsätter med oförminskad kraft, även om svenska mediers intresse tycks ha avtagit. I onsdags intog demonstranter Akropolis och hängde banderoller från dess sidor. Dagen dessförinnan lyckades en mindre grupp aktivister avbryta konservative premiärministern Kostas Karamanlis tv-tal genom att bryta sig in i kanalen NET:s studio, rapporterar BBC. Aktivisterna kablade istället ut bilder av sig själva, där de höll upp en banderoll med uppmaningen ”Sluta titta, gå ut på gatorna”.

Ockupationer och gatustrider har avlöst varandra och i dag har utropats till internationell protestdag av studenterna på det ockuperade Polytekniska universitetet i Aten.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Chávez segrare i folkomröstning

VENEZUELA Hugo Chávez får ställa upp i presidentvalet 2012. Det står klart sedan 54 procent av de röstande venezolanerna sade ja till den grundlagsändring som medger att en president får väljas för fler än två mandatperioder i följd. Valdeltagandet uppgick till 70 procent.

Fria.Nu

© 2021 Stockholms Fria