Badmössor i Stadshuset för att rädda Aspuddsbadet | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Badmössor i Stadshuset för att rädda Aspuddsbadet

Aktionsgruppen Rädda Aspuddsbadet fortsätter att agera mot rivningen av Aspuddsbadet. På måndagen var 50 personer på plats i kommunfullmäktige iklädda badmössor. Samtidigt ställde oppositionspolitiker kritiska frågor till Madeleine Sjöstedt (FP), idrotts- och kulturborgarråd.

Kampen om Aspuddsbadet fortsätter. På måndagen var de personer som aktivt kämpar för att badet ska få finnas kvar, på plats i kommunfullmäktige, iklädda badmössor.

- Först stod vi utanför badhuset och hade lagt ut massor av badsaker på marken. Vi var cirka 50-60 personer på plats varav några äldre damer, en som är 93 år, som har badat i Aspuddsbadet hela sitt liv. Sedan satt vi på åhörarläktaren med badmössor på huvudet. Många kunde inte hålla sig för skratt men jag tror att Madeleine Sjöstedt blev väldigt stressad av oss, säger Ola Schubert, presskontakt för aktionsgruppen Rädda Aspuddsbadet.

Nu har de lämnat in ytterligare två överklaganden till Länsstyrelsen efter att den senaste överklagan avslogs. Orsaken till det var att protokollet från ett av idrottsnämndens sammanträden inte var justerat.

Och än är inte resan kring Aspuddsbadet slut. Rädda Aspuddsbadet har på sin hemsida en lista över det som planeras i badhuset fram till slutet av november. Bland annat anordnas det filmvisning, liveuppträdanden, författarkvällar och andra aktiviteter. Den 21 november planeras en stor badhusfest.

- Vi har mycket aktiviteter men den här kvällen ska det bli lite extra roligt med kända författare och artister som kommer att uppträda. Vi kör på och försöker hitta på så mycket som möjligt, säger Ola Schubert.

Och han tycker inte bara att det handlar om själva badhuset utan återkommer till demokratifrågan.

- Demokrati handlar om att folk måste ta saker i egna händer och lyfta fram vad som är rätt och fel. Ibland känns det hopplöst, som att politikerna inte lyssnar i huvud taget, men vi kör på och kommer inte att ge oss.

Under kommunfullmäktige ställde flera oppositionspolitiker också kritiska frågor till Madeleine Sjöstedt då det gäller Aspuddsbadet. Peter Nilsson (MP), gruppledare, var på plats. Partiet har lagt en skrivelse till kommunstyrelsen om att badet inte ska rivas och han berättar att miljöpartiet kommer att fortsätta kämpa tills badet är rivet. Men den största skillnaden tror han medborgarna kan göra.

- Vi kommer inte att ge upp och jag hoppas att engagemanget fortsätter. Men det viktigaste är att vanligt folk fortsätter göra motstånd, säger han.

Han tar bland annat upp ett exempel för 40 år sedan då det gällde vart tunnelbanan skulle ligga. Politikerna hade bestämt sig men folket gick på och slutligen vek sig politikerna.

- Det är mycket möjligt att det sker en sådan utveckling här också. Med mycket publicitet så släpper dem slutligen frågan och låter badet vara kvar, säger han.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

Hon blev hånad på asylboendet

Sirwan sökte asyl i Sverige men blev illa bemött av andra asylsökande. Nu hoppas hon på ett särskilt hbtq-boende för flyktingar.

© 2021 Stockholms Fria