Hallå där... | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Hallå där...

Hur tränar man ögonen?

– Det finns muskulär träning, mental träning och energiskapande. Det handlar om att öppna upp ögonen ordentligt, om att visualisera och om att ha en bättre synmiljö. Den får man inte av att sitta i flera timmar framför datorn, utan till exempel av att röra sig ute i naturen.

Kan man bli av med sitt synfel på det här sättet?

– Ja, om det är ett brytningsfel, till exempel närsynthet eller översynthet, går det att träna bort. Däremot om man har en ögonsjukdom som gråstarr går det inte att träna bort.

Vad är problemet med laserkirurgi?

– Det finns en estetik i dagens samhälle, där laserkirurgi ligger i nivå med andra ingrepp på kroppen. Om man är närsynt och gör en laseroperation är man fortfarande närsynt, man hyvlar bara bort en bit av hornhinnan så att brytningsförmågan ökar. Dessutom kostar det mycket pengar och ger ärrbildningar. Men i synträningen går man in i grundorsaken. Vi är skapta för att kunna se naturligt och man kan stärka kroppens egen förmåga.

Varför har det här inte fått något stort genomslag än i Sverige?

– Jag har alltid trott att min optiker har velat mitt eget bästa, men det här är en helt ny kompetens. Men jag tror att optiker redan har börjat märka att marknaden förändras.

Hur stort skulle synträning kunna bli?

– Jag vill sprida det till alla. Alla mina bekanta, alla deras bekanta, till folk jag inte känner. Jag vill inte bil rik på det här, bara sprida det här.

Rekommenderade artiklar

Mystiska allergiska reaktioner skapar oro

Trots hjälp från en mängd experter har Fortum Värme fortfarande inte kommit fram till vad som har orsakat de allergiska reaktionerna hos 46 av arbetarna på verket. Enligt facket är personalen orolig.

”Bostadsbolagens krav leder till segregation”

Många av de kommunala bostadsbolagen i Stockholm ställer särskilda krav på sina hyresgäster. Det gäller att ha goda referenser och hög inkomst, ofta motsvarande tre gånger årshyran. Krav som kan stänga ute många samhällsgrupper, menar kritiker.

Förundersökningen läggs ner

Avknoppningshärvan i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd verkar ha fått ett slut. Förundersökningen om grov trolöshet mot huvudman läggs ner.

Regeringen vill bygga Österleden – trots kritik

Stockholms politiker har precis börjat med planeringen av den nya sträckningen av tunnelbanan till Nacka. Nu vill regeringen att tunnelbanan byggs ihop med den nygamla motorvägen Österleden. Ett förslag som möter hårt motstånd.

© 2021 Stockholms Fria