Ingen döms för upploppen i Storvreten | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Ingen döms för upploppen i Storvreten

Alla utredningar om brott i samband med upploppen i Storvreten har lagts ner. Orsaken är problem med att identifiera gärningsmännen.

Det visar sig nu att alla utredningar kring upploppen i Storvreten har lagts ner. Det fanns anmälningar om både misshandel och våldsamt upplopp.

Robert Haga, kommisarie vid Södertörnspolisen, säger att det har varit svårt att identifiera några gärningsmän i utredningarna.

– Vi har försökt, bland annat genom att visa bilder för de utsatta, men det har varit svårt. Det är ofta svårt för någon som blivit utsatt för misshandel att peka ut förövarna, säger han.

Detsamma gäller för misstankarna om våldsamt upplopp. Där har det enligt polisrapporterna varit kaotiskt på plats. Polisen har heller inte haft en klar bild över hur många gäng som varit inblandade eller varifrån de kommit.

– Det blev väldigt rörigt och även om personer blev kontrollerade tidigare på kvällen är det svårt att knyta rätt person till rätt plats senare, säger Robert Haga.

I samband med upploppen fick polisen stark kritik både för att de varit undfallande för det högerextrema gäng som kom till Storvreten, men också för en händelse tidigare på kvällen, där de grep en pojke på fritidsgården i Storvreten. Det är oklart om några anmälningar kommit in mot polisen.

Rekommenderade artiklar

© 2021 Stockholms Fria