Stockholms Fria

SD Stockholm saknar kontroll

Det är över tre veckor sedan William Hahne valdes till SD Stockholms ordförande. Men på webben står tiden stilla.

Den som besöker SD Stockholms hemsida får intrycket att det fortfarande är Maria Danielsson som är ordförande – inte William Hahne. Detta trots att Danielsson förlorade omröstningen om ordförandeskapet för över tre veckor sedan.

”[I]nget på SD Stockholms FB [facebook] heller. Tänkte att nya styrelsen borde vilja sätta sin prägel och presentera sig utåt”, skriver Niklas Orrenius som i dag twittrar om den ouppdaterade sidan.

Orrenius spekulerar kring om det kan vara så att ”någon vägrar ge nya styrelsen inlogg”. SFT har ställt frågan till SD Stockholm och inväntar svar.

Vid sitt årsmöte den 1 mars valde Sverigedemokraternas Stockholmsdistrikt den 22-årige utmanaren William Hahne till ordförande. Mötet var kaosartat och endast 187 av 250 närvarande fick rösta, enligt Aftonbladet.

Hahnes falang vill driva en mer hårdför nationalistisk linje och menar att vissa personer på grund av sin etnicitet aldrig kan bli svenskar.

ANNONSER

Rekommenderade artiklar

Uteslutna SD:are kan bilda nytt parti

Konflikter och uteslutningar har följt på varandra efter Sverigedemokraternas inträde i stadshuset. Nu är ett nytt parti på väg att bildas, skriver Mathias Wåg.

© 2022 Stockholms Fria