Försäkringskassan kvar i Hallunda | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Försäkringskassan kvar i Hallunda

Protesterna mot Försäkringskassans beslut gav resultat. Försäkringskassan ska hitta ny lokal ­– i Hallunda.

Kommunen och Försäkringskassan har kommit överens. Det blir ingen flytt av servicekontoret i Hallunda.

– Vi är mycket glada för att servicekontoret blir kvar i kommunen. För oss har det alltid handlat om en värdegrundsfråga, där medborgaren står i fokus, säger Ebba Östlin (S), kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.

I slutet av januari blev det känt att statens servicekontor, som även rymmer Pensionsmyndigheten och Skatteverket, skulle lämna sina lokaler i Hallunda centrum. Försäkringskassan menar att lokalerna är för små och att personalen upplevt otrygghet på grund av ett hårt tryck med i genomsnitt 1 650 besök i veckan. Flytten skulle eventuellt gå till Liljeholmen.

Då kallade kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin planerna för ett ”svek mot förorten”. Försäkringskassan, en av de viktigaste samhällsfunktionerna, behövs där den kommer ”de mest behövande medborgarna till del”, enligt Ebba Östlin.

En kampanj på nätet samlade in över 300 namn mot beslutet och i dag kom alltså beskedet om den inställda flytten. Istället ska kommunen och Försäkringskassan se över olika lokallösningar i Hallunda.

ANNONS

Rekommenderade artiklar

© 2022 Stockholms Fria