Den glada frankofilens val | Stockholms Fria

Recension


Do not disturb
Regi Yvan Atall

Fria Tidningen

Den glada frankofilens val

Ben och Jeff får ingivelsen att spela in en porrfilm med sig själva som enda agerande. Do not disturb är en vansinnigt roligt fransk relationskomedi.

Yvan Atalls remake av Lynne Sheldons Humpday från 2009 är en föga svårmodig film och i den bemärkelsen kanske inte så fransk. Å andra sidan pratar de ganska mycket. Två nyligen återförenade ungdomskamrater, den lyckligt gifta Ben (Atall) och bohemen Jeff (François Cluzet) får under påverkan ingivelsen att spela in en porrfilm, med sig själva som enda agerande. Det blir inte så enkelt som det kanske låter!

Relationer sätts på prov i denna vansinnigt roliga film, som både har ett visst djup och dessutom Charlotte Gainsbourg i en delikat roll.

Visas 17/11 kl 17.00 och 18/11 kl 21.30.

Rekommenderade artiklar

”När man fyller 18 år, då blir man dödad”

Recension

Margreth Olin skildrar i Nowhere home ungdomar som kommit till Norge som flyktingar men fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Lagen säger att de inte kan utvisas förrän de fyllt 18 år, och de hålls i förvar i väntan på att de ska bli myndiga och kan skickas hem.

Ett sista koncentrat mänsklig värme

Recension

En fartblind chaufför, en gladlynt sjuksköterska och en rökande doktor – den udda trion utgör ett av staden Sofias mycket få ambulansteam.

Inblick i säregen tankevärld

Recension

I sju år har Linda Västrik följt ett nomadfolk som lever nästan helt avskärmade från omvärlden i Kongos regnskog. Deras liv skiljer sig inte från våra bara till det yttre, utan filmen ger även en inblick i stammens säregna tankevärld.

© 2021 Stockholms Fria