Bråk vid moskén ”ett missförstånd” | Stockholms Fria
Stockholms Fria

Bråk vid moskén ”ett missförstånd”

Huliganer från AIK låg enligt egen utsago bakom bråket vid moskén på Södermalm, men det ska inte ha varit en riktad attack mot muslimer.

Ett femtiotal mörkklädda personer gav sig i måndags kväll på människor kring moskén vid Björns trädgård. De ska bland annat ha skrikit ”jävla muslimer”, kastat föremål, knuffats och slagits. En äldre kvinna hamnade i chock och fick hjälpas in i en bil, skriver Expo och enligt Aftonbladet finns det minst fyra målsägare och ett vittne till händelserna.

På en hemsida där AIK-huliganer rapporterar om olika uppgörelser står det att ett gäng under kvällen var ute efter Hammarby-supportrar, vilket man trodde sig ha observerat vid just moskén.

”I höjd med Stockholms Moské vid Björns trädgård ser mobben ett tiotal unga män som börjar skrika och kasta projektiler bestående av bland annat sprayfärgsburkar, sten och glasflaskor. AIK-grabbarna tror först att det är Bajen och kliver på. AIK-ligan börjar jaga stenkastarna men förstår ganska snart att dessa inte är några Hammarby-supportrar”, skriver de på sidan.

Att mobben ska ha blivit attackerad först av personer runt moskén stämmer dock inte alls, enligt vittnen som Expo har talat med på plats.

AIK-supportrarna menar själva att det hela är ett missförstånd. ”För att tydliggöra den info vi gått ut med på hemsidan och för att undvika ev. missförstånd om denna specifika händelse så förtydligar vi här och nu att bråket vid moskén med största sannolikhet var ett missförstånd från båda sidor”, skriver en anonym person bakom sidan som svar på SFT:s frågor.

Fotbollshuliganer från flera firmor i Stockholm, bland annat AIK och Djurgården, gick tidigare i år samman för att attackera ”nordafrikanska gatubarn” kring Sergels torg och Centralstationen.

ANNONS
ANNONS

Rekommenderade artiklar

Fascister mobiliserar inför våren

Huliganer tog initiativ till ”medborgargardet” som attackerade människor vid centralen i fredags och nya aktioner planeras redan, enligt Researchgruppens Mathias Wåg. SFT ger bakgrunden till helgens fascistiska aktiviteter.

© 2022 Stockholms Fria