Vad hände sen, Johan Johansson?

Intervju

På 1970- och 80-talen var han en av de största på den svenska punkscenen. Johan Johansson skrev de flesta av KSMB:s, John Lenins och Strindbergs låtar och spelade trummor, gitarr och sjöng. I dag är han fortfarande verksam som musiker och producerar bland andra Stefan Sundström och Lars Winnerbäck, men helst vill han kalla sig för protestsångare. En ny egen skiva är på gång. Den kommer ut så fort han har räddat sitt kvarter i Stockholms innerstad från utförsäljning.

Fria.Nu

Två friade efter kravallerna i Rosengård

Malmö tingsrätt frikänner två personer som åtalats efter upploppen i Rosengård den 18 december. I båda fallen underkänner tingsrätten hur polisen identifierat männen.

Fria.Nu

Sophämtarna stäms i Arbetsdomstolen för sin vilda strejk

Nu stämmer Biltrafikens Arbetsgivareförbund, BA, de sophämtare som kör för Liselott Lööf AB, Ragnsells och Hellstens i Arbetsdomstolen för att de brutit mot gällande kollektivavtal i och med den olovliga strejken som inleddes i fredags. Även sophämtarna på det fjärde företaget som hämtar sopor i Stockholm, Resta, strejkar men inkluderas inte i stämningen eftersom företaget inte är med i BA.

Fria.Nu

EU driver på om bättre luft på Hornsgatan

Sverige varnas av EU-kommissionen för höga partikelhalter på flera orter i Sverige.

– Vi tycker att det är lyckligt att kommissionen går på staten, säger Oscar Alarik, miljöjurist på Naturskyddsföreningen som driver frågan om den dåliga luften på Hornsgatan för fem familjers räkning.

Analys: Energiöverenskommelse utan stabilitet

Ett historiskt dokument som gör Sverige världsledande eller ett monumentalt miljösvek? Meningarna om regeringens klimat- och energiöverenskommelse går vitt isär. Får inte regeringen med sig socialdemokraterna på överenskommelsen riskerar den i vilket fall som helst att falla vid nästa val.

Fria.Nu

Gaza solidaritet fortsätter sin kampanj för fred

Omkring 10 000 personer deltog i lördagens demonstration på Sergels torg mot Israels angreppskrig mot Gaza.

– Varför lyfter inte media fram att vi under en svår situation lyckats ena så många människor under gemensamma paroller? säger Dror Feiler, en av arrangörerna.

Nätverket Gaza solidaritet kommer att fortsätta med sin kampanj, bland annat med demonstrationer varje lördag.

Syndikalister tar sjömansstrid till Arbetsdomstolen

Varje vardag delar fackliga aktivister ut flygblad utanför rederi Allandias kontor och vid Skeppsbron när rederiets enda båt anlöper kajen. Målet är att få de 19 pakistanska sjömän som i våras avskedades från rederiet och därmed förlorade sina uppehållstillstånd tillbaka i arbete. Nu tar SAC en del av striden till Arbetsdomstolen.

En aktionsdag för klimatet

På lördag kan man gå på demonstrationer, möten och seminarier runt om i landet på den internationella klimataktionsdagen.

Fria.Nu

Sidor

© 2024 Stockholms Fria